Så fick Polestar en digital köpresa

Tack vare samarbetet med Ziklo Bank kan Polestars kunder finansiera sina bilköp i en sömlös köpresa online.

Innovation och hållbarhet i fokus

Polestar är ett bilmärke där elektrisk prestanda, innovativ teknik och hållbara lösningar står i centrum. Alla köp sker digitalt, men Polestar finns även att besöka och uppleva i de centrala delarna av Göteborg, Malmö och Stockholm. Oavsett plats förväntar sig kunden en smidig lösning kring sin finansiering.

– Polestar är ett innovativt bolag där design och hållbarhet är i fokus i allt vi gör. Tillsammans med Ziklo Bank har vi utvecklat nya tekniska lösningar som gör det möjligt för kunden att på ett smidigt och helt integrerat sätt få en överblick på månadskostnad, ansöka om finansiering och även beställa sin bil online, säger Martin Öhlund, VD på Polestar Sverige.

Hållbarhet är en självklarhet för oss och vi är glada över att kunna bidra till en minskad klimatpåverkan.
Joel Graffman, Vice VD på Ziklo Bank
Kvinna med röd tröja

Skräddarsydd finansiering för privatpersoner och företag

Genom Ziklo Bank kan Polestar enkelt göra kreditprövningar och erbjuda sina kunder en rad finansieringsalternativ; Polestar Privatleasing, Polestar Företagsleasing, Polestar Billån Privat och Polestar Billån Företag.

– En stor fördel för kunden är att den hela tiden befinner sig på polestar.se, och aldrig behöver lämna Polestars kundresa för att ansöka om finansiering. När kunden konfigurerat sin bil får den direkt välja hur den ska finansieras. Förutom att se sina faktiska månadskostnader via våra API:er kan kunden också få svar direkt på sin kreditansökan och enkelt gå vidare till att signera sitt avtal, förklarar Hjalmar Karlsson, Key Account Manager på Ziklo Bank.

Samarbetet har också inneburit ett stort kliv för Ziklo Bank som har ambitionen att bidra till ett mer hållbart samhälle och en fossilfri fordonsflotta. Polestars helelektriska bilmodeller hjälper till att fylla på bankens portfölj av gröna finansieringsavtal, som i sin tur refinansieras via så kallade gröna obligationer.

Ett skalbart upplägg

Polestar har nyligen lanserat Polestar 4 och precis som för tidigare modeller kan kunden i ett helt digitalt flöde konfigurera sin bil med vald finansiering och beställa denna online. Ziklo Bank hjälper till med att utbilda personalen på Polestar som möter kunden via telefon, online eller på deras fysiska platser i Göteborg, Malmö och Stockholm, i hur finansieringen fungerar för att kunna vägleda kunden på bästa sätt.

– Tillsammans med Polestar jobbar vi ständigt med att förbättra vårt gemensamma erbjudande för bästa möjliga kundupplevelse, säger Hjalmar Karlsson.

Foto av en bil på en väg

Vill du veta mer om Ziklo Banks erbjudande?

Kontakta oss så berättar vi vad vi kan göra för dig som är verksam inom mobilitet.