Få hjälp

Nedan har vi samlat svaren på vanliga frågeställningar. Du kan även få hjälp via vår sökfunktion. Hittar du ändå inte det du söker? Kontakta oss via säkert meddelande i CarPayappen eller som inloggad på carpay.se. Om du vill ringa till oss så hjälper Kundservice dig.

Vanliga frågor just nu

Betalning

Allt om hur du hanterar dina betalningar till oss.

Frågor och svar

 • Om det gäller billån/leasing kan du se dina fakturor inloggad i CarPay under - lån och leasing.

  Om det gäller ditt Volvokort eller CarPaykort så hittar du dina kontoutdrag i inloggat läge:

  • I appen under - kontoutdrag.
  • carpay.se under - konto.
 • Vi tar ut en avgift för pappersfakturor då dessa måste skrivas ut, hanteras manuellt och skickas i fysiska brev med posten. Om du istället väljer e-faktura som skickas digitalt och direkt till din internetbank, så slipper du avgiften för pappersavi och värnar dessutom om miljön. Du kan självklart ha autogiro i kombination med e-faktura, betalning sker då automatiskt via autogiro.

  Så här enkelt skaffar du e-faktura

 • Om du väljer e-faktura undviker du pappersaviavgift och dessutom värnar du om miljön.

  Så här enkelt skaffar du e-faktura

 • Du kan självklart ha autogiro i kombination med e-faktura. Betalning sker då automatiskt via autogiro men du får kontoutdraget som e-faktura i din internetbank. Om du väljer att kombinera autogiro och e-faktura undviker du avgiften för pappersavi och dessutom värnar du om miljön. Detta gäller både för billån och kortköp.

 • Kontakta återförsäljaren av din bil. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på kreditfakturan.

 • Vi rekommenderar att du föranmäler ett mottagarkonto i annan bank om du har ett behov av att kunna ta ut pengar från ditt konto. Mottagarkontot kommer verifieras att det tillhör dig innan du kan beställa en överföring och enbart mottagarkonto hos bank som ingår i Bankgirocentralens verifieringssystem är godkända. Du kan bara ha ett mottagarkonto registrerat åt gången.

  För att anmäla mottagarkonto logga in på carpay.se eller i appen:

  Gå in på profil i menyn till vänster och följ stegen nedan:

  1. Fyll i clearingnummer och kontonummer.
  2. Vill du byta mottagarkonto, tryck på Ta bort mottagarkonto och anmäl därefter ett nytt.
  3. För personkonto i Nordea, skriv "3300" som clearingnummer och ange ditt personnummer (ÅÅMMDDXXXX) som kontonummer.

  Du kan inte ange utländska mottagarkonton.

Leasing

Allt om vad som gäller för ditt leasingavtal och hur du hanterar det. 

Frågor och svar

 • Betala till bankgironummer 317-2434, glöm inte att ange OCR-nummer.

 • Bilen ägs av den som du tecknat leasingavtalet med. Den så kallade leasinggivaren som hyr ut bilen till dig och som du senare även ska återlämna bilen till. Har du frågor om ditt leasingavtal vänder du dig enklast direkt till leasinggivaren.

 • Om det gäller billån/leasing kan du se dina fakturor inloggad i CarPay under - lån och leasing.

 • Ett leasingskydd som täcker vid långvarig sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet kan innebära en förbättrad ekonomisk trygghet för dig. Ziklo Privatleasingskydd ersätter leasingavgiftens månadskostnad i upp till tolv månader. Om du tecknar privatleasingavtal hos oss ingår de tre första månaderna utan kostnad, och därefter får du ett erbjudande om att förlänga försäkringen. Du kan teckna den även i efterhand.

  Villkor Ziklo Privatleasingskydd

  Ansökan Ziklo Privatleasingskydd

 • Efter avtalstidens slut lämnar du tillbaka bilen till den bilhandlare som du tecknat privatleasingavtalet med. Eventuella skador samt körsträcka utöver budgeterad kan tillkomma som kostnad vid återlämnandet av bilen.

 • Du kan ansöka om autogiro för din lån- eller leasingfaktura från Ziklo Bank direkt från ditt bankkonto. Du gör det enklast genom att fylla i och skicka in blanketten autogiromedgivande.

  Blankett för medgivande autogiro lån- eller leasingavtal

 • Har du ett privatleasingskydd tecknat för din privatleasing kan du anmäla din skada enkelt och smidigt via Ifs digitala tjänst.

  Anmäl skada

  Gäller ditt ärende dödsfall eller har du andra frågor? Ring eller mejla så hjälper de dig:
  031-345 68 70, sjukolycksfall@if.se.

Billån

Allt om vad som gäller för ditt billån och hur du hanterar det. 

Frågor och svar

 • Ja, räntan är avdragsgill i inkomstslaget Kapital och gör att din skatt minskar med 30 procent av räntekostnaden du betalat. Ziklo Bank rapporterar varje år in denna uppgift till Skatteverket, så att ditt avdrag kommer med i deklarationen. Du får också varje år ett årsbesked över vad du betalat i ränta.

 • Betala till bankgironummer 317-2434, glöm inte att ange OCR-nummer.

 • Om det gäller billån/leasing kan du se dina fakturor inloggad i CarPay under - lån och leasing.

 • Ett låneskydd som täcker vid långvarig sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet kan innebära en förbättrad ekonomisk trygghet för dig. När du tecknar ett billån hos oss ingår Ziklo Låneskydd kostnadsfritt i tre månader.

  Villkor Ziklo Låneskydd

  Ansök om Ziklo Låneskydd

 • Ja, enligt Konsumentkreditlagen måste du betala en kontantinsats på minst 20 procent vid avbetalningsköp.

 • Du kan ansöka om autogiro för din lån- eller leasingfaktura från Ziklo Bank direkt från ditt bankkonto. Du gör det enklast genom att fylla i och skicka in blanketten autogiromedgivande.

  Blankett för medgivande autogiro lån- eller leasingavtal

 • Ja, du kan betala in en extra amortering när du vill, vilket innebär att vi i normalfallet minskar din månatliga betalning. Vill du ha en kortare amorteringstid än den ursprungliga skriver du bara det i meddelandefältet så räknar vi om lånetiden med de nya förutsättningarna. Det kostar inget extra. Du ser aktuellt lånebelopp (exklusive ränta) som inloggad på carpay.se.

  Extra amortering görs på bankgiro 101-1907. Det är viktigt att du i meddelandefältet anger

  • bilens registreringsnummer
  • ditt personnummer
  • om du vill korta amorteringstiden eller sänka månadsbeloppet.
 • Om du vill lösa ditt billån kontaktar du den bilhandlare där du köpte bilen för aktuell skuld. Tänk på att när du löser ditt lån i förtid kan förmåner till vissa av våra paketprodukter falla bort och återgå till ordinarie pris. Detta då rabatterna är knutna till paketen som hör till lånet.

 • Har du ett låneskydd tecknat för ditt billån kan du anmäla din skada enkelt och smidigt via Ifs digitala tjänst.

  Anmäl skada

  Gäller ditt ärende dödsfall eller har du andra frågor? Ring eller mejla så hjälper de dig:
  031-345 68 70, sjukolycksfall@if.se.

Övrigt

Allting annat som rör dig som är kund hos oss. 

Frågor och svar

 • CarPay är en tjänst från Ziklo Bank som gör det enklare att få full koll på sin bilekonomi. Genom vår betaltjänst får du även rabatter, erbjudanden och bonus som sänker dina kostnader och gör det enklare att äga bil.

  Logga in i CarPay via din dator

  Ladda ner CarPayappen

  Läs mer om CarPay

 • I första hand ska du alltid kontakta butiken eller företaget du har handlat hos och oftast löser det sig på det sättet. Om inte, ska du göra en reklamation av kortköpet och skicka in den till oss.

  Använd blanketten för att reklamera ett köp/transaktion som är gjort med ditt Visakort. Fyll i formuläret, skriv ut, underteckna och skicka in till oss.


  Blankett för reklamation av köp

 • Vi, liksom alla banker i Sverige, är enligt lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism skyldiga att ha god kännedom om våra kunder. Därför måste vi ställa frågor om dig som kund och dina förväntade transaktioner. Den information vi får om dig behandlas konfidentiellt och omfattas av banksekretessen och personuppgiftslagen.

  Läs mer om penningtvättslagen.

 • Mobilt BankID är samma sak som BankID, men som du har laddat ner till mobilen eller surfplattan istället för på en dator. BankID är en e-legitimation som du använder för att styrka din identitet på Internet, till exempel när du ska logga in i vår bank. Du laddar ner BankID via din Internetbank. 

  Läs mer om tjänsten på BankIDs webbsida.

 • Ditt årsbesked publiceras i slutet av januari. Då kan du se det i CarPayappen eller genom att logga in på carpay.se.

  Så här hittar du ditt årsbesked i CarPayappen: Välj Sparkonto i meny uppe till vänster. Välj därefter Årsbesked i meny uppe till höger.

  Har du valt att få årsbeskedet hemskickat kommer det att skickas till din folkbokföringsadress.

 • Inom EU har en standardiserad blankett för konsumentkreditinformation utformats. Blanketten utgör inte något rättsligt bindande krediterbjudande. Uppgifterna visar det erbjudande som vi lämnar under nuvarande marknadsförhållanden. Ändrade marknadsförutsättningar kan dock påverka sifferuppgifterna. 

  Läs mer i blanketten Förhandsinformation om konsumentkrediter

 • Var alltid vaksam på okända samtal, mejl och meddelanden, och ge aldrig ut dina kort- och kontouppgifter. Ziklo Bank som står bakom CarPay, andra kortutgivare och banker eller polis skulle aldrig ringa upp dig och be dig att logga in med BankID eller fjärrstyra din dator. Om någon ber dig att göra det, lägg på luren.

  På svarlurad.se kan du lära dig mer om hur du skyddar dig mot och upptäcker bedrägerier.

Vill du veta mer om vårt namnbyte?  

Här kan du hitta svar på frågor som du kanske har funderat över. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.

Man som håller i en mobiltelefon samtidigt som han lutar sig på underarmarna in genom fönstret på förarsidan av en bil.

Hittade du inte det du letade efter?

Då kan du använda vår sökfunktion istället. Klicka på förstoringsglaset längst upp till höger på sidan.

Kontakta oss

Saknar du svaret på din fråga ovan? Kontakta oss via säkert meddelande i CarPayappen eller som inloggad på carpay.se. Om du vill ringa till oss så hjälper Kundservice dig.