Didriksons

Den gröna vagnparken

Det började i ett fiskeläge på västkusten och är idag ett av Skandinaviens ledande varumärken för jackor, med försäljning i hela Europa. Hållbarhet har alltid varit en kärnfråga för Didriksons. För sina företagsbilar ville de ha hjälp med en grön vagnpark.

En skräddarsydd bilpolicy

Didriksons har haft Ziklo som vagnparkspartner i drygt 2 år. Tidigare hade man en finansiell lösning via banken, men ville gå över till operationell leasing och valet föll på Ziklo. ”Vår ambition var att skapa en grön vagnpark och vi behövde råd och hjälp med att ta fram en bilpolicy som var skräddarsydd för oss. Vi hade en bra dialog med Ziklo”, berättar Emma Gardström, CFO.s

Det började med en kontaktannons

”Det finns en fin historia bakom vårt varumärke”, berättar Fanny Ekholm, CSR-ansvarig på Didriksons. ”Julius Didrikson satte in en kontaktannons i tidningen i Göteborg och Hanna på Grötö svarade. De gifte sig, flyttade till Grundsund och bildade Didriksons år 1913. ” Syftet med företaget var att skydda fiskarna som var ute på havet under tuffa arbetsförhållanden. Grundfilosofin i företaget är än idag att tillverka funktionella plagg som håller dig torr oavsett väderlek.

Vår ambition var att skapa en grön vagnpark och vi behövde råd och hjälp med att ta fram en bilpolicy som var skräddarsydd för oss.
Emma Gardström, CFO
Tre elbilar som står på parkering och laddar. Foto.

El är framtiden

”Våra kollegor är en av våra viktigaste tillgångar och deras välmående är av stor betydelse för oss”, fortsätter Fanny. Det avspeglar sig bland annat i valet av företagsbilar där det är extra viktigt med säkerhet och hållbarhet. Målet är tydligt – år 2025 ska 75 % av företagsbilarna vara eldrivna eller hybrider. Därför har man också satsat på bra laddningsmöjligheter vid kontoret i Borås. 

2025 ska 75 % av våra företagsbilar vara eldrivna eller hybrider.
Fanny Ekholm, CSR-ansvarig på Didriksons.

Hållbarhet som kärnfråga

En kärnfråga för Didriksons har alltid varit hållbarhet. ”Vi jobbar med en cirkulär affärsmodell. Det handlar om hållbarhet i själva kläderna där vi sätter ett högt värde i hantverket och att skapa långlivade produkter. Men självklart även om hållbarhet genom hela värdekedjan. Vi har valt att samarbeta med få partners som vi har skapat långsiktiga relationer med och vi väljer alla komponenter i produktionen med omsorg”, berättar Fanny.

En kvinna och en man står vid bord och tittar på tygprover. Foto.
Ung man i grön regnjacka sitter i förarsäte på bil, tittar bakåt mot kameran. Foto.

Hjälp med administrationen

Ett av de viktigaste kriterierna vid valet av partner var att man kunde få tillgång till bra verktyg som underlättar administrationen. ”Vi använder till exempel Förarkalkyl där våra förare lägger in sina bilbeställningar enligt vår bilpolicy och får beräkning på förmånsvärdet. Jag behöver inte vara med i den hanteringen, utan får en sammanställning”, berättar Emma. ”Vi använder också appen Ziklo Driver där förarna kan rapportera sina tjänstemil på ett enkelt sätt”.

Vill du också få hjälp med din vagnpark?

Vi finns här för dig och kan ta fram skräddarsydda lösningar för dina företagsbilar. Kontakta oss så hjälper vi dig.