Företagsleasing
En förmånlig finansierings­form.

Att leasa bil i ditt företag är ett smidigt sätt att ha tillgång till en ny, säker och hållbar bil utan att binda kapital. Här berättar vi mer om vilka leasingformer som finns och hur det fungerar.

Vad innebär billeasing?

Billeasing innebär en slags långtidshyra, vanligtvis på 24 eller 36 månader, av ett bolag som finansierar bilen, leasegivaren. Om bilen finansieras av oss på Ziklo Bank, så är det vi som äger bilen men du har full nyttjanderätt och betalar en månatlig leasingavgift. Fördelarna med leasing är att ditt företag inte behöver binda kapital och att du får dra av 50 procent av den ingående momsen, om verksamheten är momspliktig. Det finns två former av företagsleasing av bil – Finansiell och Operationell leasing.

  • Vad är Finansiell leasing?

    Finansiell leasing innebär att du betalar en månadskostnad för bilen och att ditt företag själv tar ansvar för fordonet, inklusive drivmedel, service, reparationer och försäkring. Det är även företaget som tar risken för vad bilen är värd när kontraktet löper ut. Finansiell leasing är den vanligaste typen av leasing i Sverige.

  • Vad är Operationell leasing?

    Operationell leasing innebär att restvärdet är garanterat och att du inte behöver fundera kring bilens framtida värde. När avtalet tecknas bestäms den totala kostnaden för bilinnehavet och vid avtalstidens slut köper leasegivaren tillbaka bilden till det överenskomna priset. Fler och fler företag väljer idag tryggheten med operationell leasing.

Vill du leasa en Volvo i företaget?

Volvo Business Lease är en helhetslösning för företag med upp till 20 företagsbilar. Du får ett komplett bilinnehav med finansiering, serviceavtal och ett CarPay/Volvokort för laddning och tankning. Du får även rabatt på försäkringen hos Volvia och alla kostnader på en faktura.

Är du intresserad av en Polestar elbil?

Med Polestar företagsleasing kan du köra hållbart och få en smidig helhetslösning med full kontroll på kostnaderna. Den fasta månadsavgiften inkluderar allt.

Fleetlösningar
Har ni en fordonsflotta?

Vi på Ziklo har finansierat bilar i svensk Volvohandel sedan 1959. Idag finansierar vi alla varumärken via våra fleetlösningar Small Fleet, Medium Fleet och Large Fleet. Vi hjälper och anpassar leasinglösningarna efter era behov, oavsett hur många fordon ditt företag behöver.