Diös
Bilarna får bekänna färg uppe i norr

Bland Åres toppar grundades för drygt 15 år sedan Diös Fastigheter som är norra Sveriges största privata fastighetsbolag och utvecklar i 10 tillväxtstäder i norra Sverige. Bilarna i bolaget som administreras via Ziklo, rullar på vägarna från Dalarna upp till Norrbotten.

840 km enkel väg

Diös har sitt huvudkontor i Östersund och i vagnparken finns servicebilar, tjänstebilar och personalbilar mot ­löneväxling.
– Viktiga kriterier vid val av bilmärke är säkerhet och hållbarhet, då vår marknad sträcker sig från Borlänge till Luleå, och bilarna kan köra långa sträckor. Ziklo är en bra partner att bolla med och de informerar till exempel om alla aktuella regler. Det ger oss som kund en trygghet, vi har inte ­möjlighet att själva följa med i allt som händer, säger Kristina Grahn-Persson, HR- och hållbarhetschef.

”Något som vi värderar mycket är att våra kontaktpersoner hos Ziklo är kunniga och tillgängliga.”
Kristina Grahn-Persson, HR- och hållbarhetschef

Uppskattar smidiga webbsystem

Diös har valt finansiell leasing med administration för sina bilar. De använder sig av Ziklos olika webbsystem till exempel Ziklo Fleet Manager och Bilbeställning. Bilarna tas ut via Bilbolaget i ¬Östersund som kan lägga upp bilarna direkt i Bilbeställning och Kristina godkänner offerten och kontrollerar att det blir rätt förmånsvärde¬.
– För oss är det viktigt att ha system som ger bra koll. Det ska vara lättarbetat och enkelt att se historik. Det är även en fördel att kunna se allt samlat månadsvis. Förare av förmånsbilar rapporterar körjournal via ett drivmedelssystem. Det är väldigt skönt att allt sker papperslöst och det ligger ju verkligen i tiden – vi kan till exempel signa direkt i systemet, berättar Kristina.

Hjälp med bilrelaterade frågor

Diös får även löpande hjälp med rådgivning i till exempel bil¬policyfrågor och framtagning av bilkalkyler.
– Något som vi värderar mycket är att våra kontaktpersoner hos Ziklo är kunniga och tillgängliga.