Viking Line
Med vind i seglen, även på land

Med över 6 miljoner passagerare varje år är Viking Line det marknadsledande rederiet som trafikerar norra Östersjön. Med fem M/S-fartyg erbjuder de kryssningar, person- och frakttransporter.

Vi är röda, vi är vita

Viking Line Skandinavien ansvarar för marknadsföring och försäljning av rederiets resor. Vagnparken består av tjänste- och förmånsbilar.
– Säljkåren reser i Viking Lines färger rött och vitt både i Stockholm och övriga delar av Sverige för att sälja grupp- och konferensresor, säger Camilla Englund, HR-chef på Viking Line.

För oss var det avgörande att vi kunde få en bra totalekonomi för både företaget och föraren. Vi har en tydlig bild av vagnparkens kostnader och kan budgetera på ett bra sätt.
Camilla Englund, HR-chef på Viking Line

System som underlättar all administration

– Det är även viktigt med bra system för att hantera all administration. Vi jobbar med alla webbverktyg och jag kan själv enkelt plocka fram uppgifter när jag behöver. För förarna finns smidiga system som visar vilken bilpolicy som gäller och de kan räkna på bil och rapportera tjänsteresor. Jag godkänner bilarna via verktyget Bilbeställning och föraren kan sedan hämta ut bilen hos handlaren.

En tydlig kostnadsbild hjälper budgeteringen

– Vi samarbetar med Ziklo sedan många år ­tillbaka och för sex år sedan valde vi att gå över till operationell ­leasing ­istället för finansiell. Det avgörande var att vi kunde få en bra totalekonomi för både företaget och föraren. Vi har en tydlig bild av vagnparkens kostnader och kan budgetera på ett bra sätt. Med garanterat restvärde på bilarna får vi bättre kontroll och slipper överraskningar, fortsätter Camilla.

Personlig service och hjälp

– Som kund är det viktigt att bli sedd och jag uppskattar att få personlig och snabb service. Jag har kontinuerlig kontakt med Fleet Services och får alltid hjälp om jag behöver, till exempel med att ta fram en rapport. Vi har ett sömlöst och smidigt samarbete och alla vet att jag är "Camilla på Viking Line”.

Vi har ett sömlöst och smidigt samarbete och alla vet att jag är 'Camilla på Viking Line'.
Camilla Englund, HR-chef på Viking Line