Medium Fleet
En färdig­packeterad lösning för fordonsflottor.

Vår långa erfarenhet från företagsbilar på den svenska marknaden har gett oss unik kunskap om vilka behov företag har för sina vagnparker. Vårt erbjudande Medium Fleet ger en smidig helhetslösning och det är enkelt att komma igång.

Allt detta får du med Medium Fleet

I paketet har vi satt samman allt ni behöver – finansiering av företagsbilarna och smarta hjälpmedel som både underlättar hanteringen och ger en överskådlig kostnadskontroll. Våra lösningar passar alla bilparker, oavsett bilmärken och modeller.

 • Ready-to-go lösning

  Med Medium Fleet har ni allt ni behöver för vagnparken, i ett smidigt paket.

 • Kom igång snabbt

  Med våra expertlösningar kommer ni igång snabbt med all hantering.

 • Klara policymallar

  Vi rådger er med bilpolicys som underlättar hela beställningsförfarandet.

 • Full kontroll

  Vi samlar alla kostnader för företagsbilarna på en månadsfaktura.

 • Smarta verktyg

  Ger full koll på beställning, hantering och kostnadsuppföljning.

 • Prisvinnande kundservice

  Vi hjälper till med alla frågor du har kring hanteringen av vagnparken.

Leasinglösningar
Vilken leasingform passar ditt företag?

Kostnadskontroll, minskad administration, förmånlig månadskostnad och möjligheten att erbjuda medarbetarna attraktiva billösningar. Med våra finansieringsalternativ hittar vi en lösning som passar er vagnpark, oavsett bilmärken. Vi kan också kombinera olika leasingformer utifrån era behov.

 • Ung man utomhus tittar mot solnedgången

  Operationell leasing

  Leasingform som är bekväm och trygg med garanterade restvärden och minimal administration. Du får en tydlig bild över totalekonomin för både företaget och förarna, vilket även gör det enkelt att budgetera.

 • Kvinnlig hand som håller en mobil vid sidan av en bil

  Finansiell leasing

  En flexibel lösning med många valmöjligheter. Ni bestämmer själv leasingperiod och restvärde. Och kan välja hur mycket av administrationen kring vagnparken som ni önskar hjälp med.

 • Kvinna i randig tröja med hörlurar utanför parkeringsgarage

  Personalbil

  Ger dina medarbetare möjligheten till en förmånsbil som betalas genom löneavdrag. För företaget är det helt kostnadsneutralt och den anställde får köra en säker och hållbar bil.

Hur kan vi hjälpa dig?

Det finns många frågor man möter som bilansvarig. Vilken finansieringsform passar företaget? Hur påverkar elbilar kostnaden? Vad händer på skattefronten? Vi är marknadsledande på fleet management i Sverige och kan hjälpa dig med alla frågor du har. Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Administration ska vara enkelt

Lika viktigt som det är att hjälpa dig hitta bra finansieringslösningar för bilarna är det att hjälpa dig ta hand om dem. Med våra system får du full kostnadskontroll med minimal administration. Det är lätt att beställa bilar, ta ut månadsrapporter, se historik och planera framåt. Och föraren kan smidigt göra sin rapportering på webben eller i mobilen.

För bilansvariga
Smidig hantering av bilarna

Med Ziklo Fleet Manager administrerar du företagets fordon på ett enkelt sätt. Du kan även se förare, rapporter och göra uppföljningar på ett och samma ställe. Verktyget Bilbeställning använder du för att hantera beställningar och diverse ärenden.

Ziklo Driver
Enkel rapportering för dig som kör bilen

Med Ziklo Driver (fd CarPay Fleet) kan du som tjänstebilsförare enkelt göra all din rapportering. Antingen i vår app eller via webben.

Förarkalkyl
Räkna på din bil

I Förarkalkyl skapar du snabbt och enkelt kalkyler inför en beställning. Det är anpassat efter bilpolicyn på ditt företag.

Ung man med nedvevad ruta i förarsätet på en bil
Elbil kopplad till en laddstation

Drivmedelskort
Allt kring laddning och tankning

Med våra kort får företagets förare smidig tillgång till laddning, tankning och biltvätt. Vi samarbetar med flera aktörer och korten ger förmånliga rabatter från våra partners. Allting anpassas till företagets drivmedelsregel och du som hanterar kostnader får en lättöverskådlig samlingsfaktura.

Hjälp med rapportering och regelverk

Att hantera en vagnpark ställer också krav kring rapportering med redovisning enligt K3 eller IFRS dvs. svensk eller global standard. Från och med 1 jan 2024 gäller också EU:s krav på hållbarhetsrapportering, CSRD. Vi rådger ditt företag med vad som gäller och hur ni löser rapporteringen.

Man med armarna i kors och en mobil i handen på ett café

På väg mot framtidens mobilitet
Vår historia är din trygghet

Vi har finansierat fordon sedan 1959 och hanterat vagnparker åt många svenska företag i över 30 år. Som Ziklo tar vi mobilitet och våra fleetlösningar in i framtiden. Vi vill hjälpa våra kunder att göra hållbara val oavsett transportlösning och bidra till en snabb och enkel omställning.