Anders Lidén, Projektledare Innovation
Det lilla företaget med de stora möjligheterna

Anders har jobbat på Ziklo i flera år. Vad är det som gör att han vill stanna kvar? Läs svaret här.

Min resa inom Ziklo

2016 började jag som handläggare men fick relativt snabbt rollen som Coach och Utbildningsansvarig på Kundservice och sedan 2020 är jag projektledare inom Tech & Innovation. Det har varit en spännande och lärorik resa. Som projektledare har jag det övergripande ansvaret för att driva projekten framåt. Jobbet spänner över en stor bredd och ger mig inblick i våra produkter och tjänster. Jag får jobba med nästan hela bankens personal på olika sätt. Det tycker jag är allra roligast.

Som projektledare har jag det övergripande ansvaret för att driva projekten framåt.
Anders Lidén, Projektledare Innovation

In på ett bananskal

Man kan säga att jag halkade in i bank- och finansvärlden på ett bananskal, för musik var mitt stora intresse och det var egentligen där jag såg min framtid. Via ett extrajobb på Nordeas telefonsupport fick jag in en fot där och fortsatte inom olika roller på banken. Senare hamnade jag här på Ziklo när en kompis tipsade mig om att det fanns en öppning här.

Om Anders

Namn: Anders Lidén

Ålder: 39

Avdelning: Tech & Innovation

Roll: Projektledare sedan 2020 – Leder grupper i projekt från start till mål

Tid på Ziklo: Började 2016

Bakgrund: Kundservice på Ziklo, bankjobb

Ziklo har en stor IT-avdelning och vi har växt mycket sedan jag började som projektledare 2020.
Anders Lidén, Projektledare Innovation

Finns ingen typisk arbetsdag

Det finns många delar i projektledarrollen, allt från att driva möten och workshops till dokumentation. Jag har det övergripande ansvaret för att föra projekten framåt och man kan säga att min roll är att vara generalist bland projektets specialister. Dagarna kan se väldigt olika ut och det är precis det jag tycker om. 

Ziklo har en stor IT-avdelning och vi har växt mycket sedan jag började som projektledare 2020. Nu är vi cirka 15 projektledare i teamet och vi har projekt inom bankens alla affärsområden. Jag jobbar främst med Payments som erbjuder våra betallösningar. 

I förgrunden händer på ett öppet anteckningsblock, i bakgrunden en person.

Leda utan att vara chef

En av fördelarna med mitt jobb är att jag får vara delaktig i många olika forum. Jag får ta del av tekniska diskussioner och få en förståelse för vad det innebär. Men jag sitter också med verksamheten och planerar för en bra förvaltning av det vi tar fram. 

Inom projektledargruppen har vi en öppen och framåtsträvande dialog. Vi träffas ofta inom grupperingen och går igenom ett aktuellt ämne för att vidareutveckla oss i våra roller. Till exempel hade vi senast en aktivitet som hette ”Leda utan att vara chef”. Som projektledare har vi inte personalansvar, men vi måste ändå ha verktyg för att kunna leda människor i vårt dagliga arbete. 

Trygghet med omtänksam kultur

Redan på intervjun kände jag av en härlig och familjär känsla som gjorde mig trygg. En känsla som bygger på den omtänksamma kulturen som vi har och som gör jobbet mycket roligare och enklare. Det var också tydligt från början att om jag bara gör ett bra jobb så finns det stora möjligheter för mig att utveckla mig själv inom olika roller eller olika steg. Jag skulle säga att banken är en perfekt mix av att vi är ganska små så man känner i princip alla här samtidigt som vi är stora nog för att det ska finnas möjligheter att vidareutvecklas och ta de steg man vill. 

Ziklo är det lilla företaget med de stora möjligheterna. Det är det som gjort att jag har stannat så länge och som gör att jag vill vara kvar.
Anders Lidén, Projektledare Innovation

Hjärta för hållbarhet

Jag har ett stort hjärta för hållbarhet så en fråga jag ställde mig själv var om jag kunde jobba på en bank som finansierar bilar. Men ju längre tiden har gått så har jag kunnat vara med och påverka vår riktning och jag ser en tydlighet från ledningen och vår bolagsstruktur att vi faktiskt tar kliv mot en mer hållbar bank. Det har bidragit till att jag stannar kvar, för här går det att göra skillnad. Det är viktigt för mig att mina hjärtefrågor speglas i min arbetsgivare och det känner jag verkligen att de gör nu. 

The Soundtrack är mitt track

Jag bor i gamla Kvillebäcken med min sambo och vår lilla dotter. Det är en härlig mix av radhus och äldre villabebyggelse. Man brukar säga att det är det mest centrala radhusområdet i Göteborg. Min tvååriga dotter går på förskola så jag ser det väldigt positivt med distansarbete som gör balansen mellan privatliv och arbete mycket enklare. Jag kan också börja tidigare en dag när jag ska hämta på förskolan och tvärtom när jag lämnar.

Jag är väldigt musikintresserad och gillar att klinka gitarr och gå på konserter. Senast var på Way Out West i somras och det var framförallt Soundtrack of Our Lives som jag ville se. Fotboll är också en viktig del av mitt liv och mina lag är Elfsborg och Tottenham. Jag och min sambo delar samma intresse men håller på olika lag så det kan bli lite anspänd stämning hemma när Tottenham och Liverpool möts.