Susan Glennvall, Riskanalytiker
Utmaningar och äventyr. Två saker jag gillar.

Med många år på banken har Susan stor erfarenhet men känner fortfarande att jobbet utmanar henne. Läs mer om hur.

Vi skapar modeller för kreditrisk 

I mitt team jobbar vi med kreditrisker och har en helhetsbild över bankens alla affärsområden. Vi tar fram modeller för att förutse kreditrisker hos våra kunder. Modellerna ska sedan godkännas av Finansinspektionen enligt gällande regelverk. Utöver kreditrisker jobbar vi även med bankens likviditets- och ränterisker.  

Det händer saker hela tiden så det blir aldrig tråkigt och jobbet utmanar mig fortfarande.
Susan Glennvall, Riskanalytiker
En kvinna som tittar åt höger.

Min resa i banken 

När jag började på banken jobbade jag på leasingavdelningen med leasingavtal och besvarade diverse frågor både från återförsäljare och kunder. Senare jobbade jag på IT-avdelningen med test av system och ansvarade för bankens lån- och leasingssystem. Jag var på IT fram till 2005 när vi påbörjade regelverksprojektet med Basel II* som jag blev delprojektledare i. 2008 bytte jag till avdelningen för riskkontroll och har jobbat där sedan dess. 

* 21/4 2023 fick banken tillstånd av Finansinspektionen att använda nya IRK-modeller för privat- och företagssegmentet. Inom ramen för Basel IV ersattes de gamla modellerna.  

Om Susan

Namn: Susan Glennvall

Ålder: 58

Avdelning: Riskkontroll

Roll: Riskanalytiker – ansvarig för modeller för kreditrisker

Tid på Ziklo: Började 1989

Bakgrund: Leasingavtal, systemutveckling och projektledning

En andra familj 

När man har jobbat länge på banken som jag har gjort så får man mycket erfarenhet och blir involverad i många projekt. Det händer saker hela tiden så det blir aldrig tråkigt och jobbet utmanar mig fortfarande. Jag har också jobbat med olika saker genom åren vilket gör att man lär känna många kollegor och får nya infallsvinklar. Vår arbetsmiljö är väldigt social. Vi har ett intresse för varandra och är nyfikna på omvärlden. Det ger energi. Många kollegor har också varit här länge och blir som en andra familj. 

Här kan du göra karriär 

Kommer du in som ung på banken och har utbildning från till exempel Handels så har du stora chanser att utvecklas och byta roller inom företaget. Många börjar sin bana på Kundservice eller kanske har sommarjobbat på banken och kan senare byta till ekonomiavdelningen eller kreditavdelningen. Jag har varit lyckligt lottad och kunnat byta tjänster internt. Gör du ett bra jobb så har du stora möjligheter hos oss. Det finns en kultur inom banken att man tittar på medarbetarna internt och inte bara har extern rekrytering. 

Kommer du in som ung på banken har du stora chanser att utvecklas och byta roller inom företaget.
Susan Glennvall, Riskanalytiker

Is hindrar oss inte 

Mina stora intressen är cykling, längdskidor, vinterbad och musik. Jag har åkt Vasaloppet och Tjejvasan och det brukar bli något cykellopp per år som Göteborgsgirot eller Vätternrundan. Under pandemin började jag och en kollega att träffas varje lördag klockan nio i Delsjön för bad och frukost utomhus. Det är en mysig stund då man hinner sitta och reflektera. Om det regnar hoppar vi över ibland men is hindrar oss inte.

Jag gillar att göra lite annorlunda, äventyrliga saker. Förra sommaren var jag i Machu Picchu och några somrar tidigare uppe på Kilimanjaro. Mitt musikintresse har tagit mig till amerikanska södern där jag upplevde en blandning av blues, jazz och rock på min resa genom New Orleans, Memphis och Nashville. Nästa resa bär till Spanien där jag ska cykla längs pilgrimsleden. 

 
En stege som leder ner till isigt vatten.