Louise Albo Zieme, Projektledare Innovation
Jag gillar problemlösning

Louise berättar om hur hon började på Ziklo och vad som är det bästa med hennes jobb. Plus lite mer.

Från konsult till anställd

Jag började min bana på banken som konsult via Nexer Tech talent. Målbilden med det techprogrammet är att du ska vidare som anställd efter ditt år som konsult. 

Mitt huvudsakliga arbete idag är att leda en grupp personer i ett projekt från start till mål. Vi ska lösa allt från kravställning till att komma fram till bra lösningar och sedan genomföra det. Projekten varierar i omfång och karaktär och ofta är jag med i ett till tre projekt åt gången.

Att lösa problem är min grej

Det bästa med mitt jobb är att det alltid finns nya utmaningar i projekten men också mellan projekten. Det är sällan man stöter på samma problemställning, utan det är alltid någonting nytt. Det har även en koppling till min utbildning inom produktutveckling och jag tycker det är väldigt intressant med problemlösning.

I mitt jobb får jag kontakt med många kollegor runt om på banken, vilket är trevligt. Tidigt i projektfasen så är det jag och projektbeställaren som skriver direktiv tillsammans med styrgruppen. Därefter är jag med och hjälper till med att vi når fram till våra projektmål.

Det bästa med mitt jobb är att det alltid finns nya utmaningar i projekten. Jag gillar problemlösning.
Louise Albo Zieme, Projektledare
Kvinna vid dator på café

Ett projekt blir till

Ett projekt kan komma till genom en förfrågan från ett affärsområde inom banken eller från techsidan. Vi jobbar i s.k. releaser som man bryter ner i sprintar. Och i varje release så har vi ett antal projekt som det tillsätts projektledare för. Ett projekt kan till exempel vara att implementera nya funktioner i CarPayappen och annan intern utveckling där vi ska förbättra våra arbetsprocesser för till exempel möten.

Vi är cirka 15 projektledare i teamet och storleken på projekten varierar. Ofta är vi dock en fast projektgrupp och tar in kompetenser i specifika frågor om det krävs. Mitt jobb är väldigt varierande från dag till dag. Men en del av varje dag går åt till att svara på mail, uppdatera projektdokument och förbereda möten. På onsdagar har vi projektledare samlingsdag på kontoret och passar på att fika och umgås.

Om Louise

Namn: Louise Albo Zieme

Ålder: 27

Avdelning: Tech & Innovation

Roll: Projektledare på Innovation – Leder grupper i projekt från start till mål

Tid på Ziklo: Anställd 2022, konsult via Nexer Tech talent 2021

Utbildning: Kandidat på Högskolan Väst inom maskinteknik, 2 år Jönköping University inom produktutveckling

Puls som driver oss framåt

Redan första gången jag klev in på banken kände jag att det är en väldigt god stämning och skön gemenskap här. Alla hälsar på varandra och man frågar hur dagen har varit. Samtidigt är det ett högt driv och man känner att pulsen går. Det är mycket att göra vilket också är roligt.

Mina projektledarkollegor är en jättehärlig grupp och vi är verkligen hjälpsamma mot varandra om vi har frågor. Det är ett engagerat folk som jobbar här. Vi är ju i spetsen i projekten och vill alltid framåt. Vi samarbetar både från techhållet och verksamhetshållet och löser problem tillsammans. Det är oftast så vi kommer framåt.

Vid några tillfällen om året har vi ”stay relevant-möten” där vi samlas utanför jobbet och workshoppar. Vi kan till exempel lyfta om vi har löst ett problem på något speciellt vis och vi får även tid att prata om saker vi tycker borde förbättras. 

Tre personer vid utsikt i Göteborg
Redan första gången jag klev in på banken kände jag att det är en väldigt god stämning och skön gemenskap här.
Louise Albo Zieme, Projektledare

70-tal här, allmoge där

Jag och min sambo köpte en sommarstuga tidigare i år, så det har varit fullt fokus på att fixa i den. Vi älskar second hand och loppisar och att hitta fina fynd. I vår lägenhet i stan är det 70-tal som gäller med härliga färger och mönster men i stugan är jag är ute mer efter allmogestil. 

Stugan ligger ganska nära Göteborg så det finns möjligheter att jobba lite på distans. Ziklo har ett sunt tänk med hybridkontor och det är en väldigt viktig del i balansen mellan vardag och arbete. Mitt vardagsliv fyller jag gärna med vänner och matlagning. Jag gillar mexikanskt och tycker om att göra lite roliga varianter på tacos och fajitas. Lite mer mexikansk touch än svensk kan man säga.