Mobilitet finns i vårt DNA.

Alltsedan vi började vår resa som Volvofinans 1959 har mobilitetslösningar varit vår passion. Nu går vi in i framtiden som Ziklo och accelererar resan mot framtidens mobilitet.

Historia och framtid i samspel

Vi har i decennier finansierat miljontals bilar och hjälpt lika många kunder med betallösningar, från det att Volvokortet lanserades 1984 till dagens digitala lösningar med CarPay. Ziklo Bank ägs av Volvo Cars och Volvohandlarna till lika delar. Vi har nära partnerskap med Volvo Cars, den svenska Volvohandeln, Volvo Lastvagnar och Polestar där vi tillsammans utvecklar lösningar för våra gemensamma kunder. Under årens lopp har vi byggt upp en värdefull kunskapsbank som vi nu vill dela med oss av till fler kunder och partners. Samtidigt som vi stärker vårt samarbete med Volvo i re-lanseringen av nya Volvofinans.

VÅR MISSION
Nyckeln till smart mobilitet

Vi erbjuder finansiella tjänster, teknik och kunskap för att accelerera omställningen till morgondagens transporter och resor, det vi kallar för hållbar mobilitet. 

Man som blickar ut över havet från en strand i lågt stående ljus
Man i jobbklädsel som cyklar i motljus

VÅR VISION
Vi bygger banken för framtidens mobilitet

Med klimatsmarta transporter och kostnadseffektiva lösningar bygger vi den ledande banken för framtidens mobilitet. Vi leder marknaden i rätt riktning genom djupgående expertis, en omfattande kundbas och en stark drivkraft framåt. 

Vi vill göra skillnad

Transporter står för över 30% av CO2-utsläppen och som Sveriges största aktör inom mobilitet kan vi påverka och bidra till nya och hållbara sätt att resa. Elektrifieringen av fordonsparken är en viktig del av det. Vårt övergripande mål är att minska genomsnittligt CO2-utsläpp från bilarna i bankens portfölj med 30% till 2025 och 70% till 2030, räknat från 2020 som basår.  

Vindkraftverk på en åker, sedda genom vindrutan på bil

65 år av mobilitet

 • 0

  Volvofinans grundas och vi börjar finansiera Volvobilar.

 • 0

  Volvokortet ser dagens ljus och förenklar bilägandet för hundratusentals personer.

 • 0

  Vi börjar erbjuda fleetlösningar för vagnparker.

 • 0

  Volvofinans får tillstånd av Finansinspektionen att bedriva bankrörelse.

 • 0

  CarPay lanseras – tjänsten och appen gör allt kring bilägandet ännu smartare.

 • 0

  Vi byter namn till Ziklo och välkomnar en spännande framtid.