Mia Cipra, Kreditadministratör
Hybridkontor ger gladare medarbetare

Hur ser man på Ziklo som en relativt ny medarbetare? Mia berättar.

Jag började på Ziklo under 2023, som kreditadministratör. Tidigare jobbade jag med säljadministration och marknadsföring hos Finnvedens Lastvagnar och dessförinnan inom rekrytering, då jag utbildade mig inom HR.

Vi hjälper kunderna med finansieringen

I mitt team hjälper vi våra återförsäljare som säljer bilar och lastbilar till privatpersoner och företag med finansiering av fordonen. Arbetet omfattar hela affären med finansieringsärenden som till exempel handläggning av kreditavtal, granskning av avtalshandlingar, ränteärenden eller förlängning av avtal. 

Vi arbetar med ärendeprogrammet Lime men får även frågor från våra återförsäljare. Det kan handla om betalningsvillkor eller avtalsfrågor. Det är kreditavdelningen som godkänner själva kreditförfrågan medan vi jobbar med själva avtalet när kunden har valt oss som bank för sin finansiering. På avdelningen är vi tio kreditadministratörer och en gruppchef.

Det bästa med mitt jobb är alla härliga och kompetenta kollegor. Det är alltid kul att gå till jobbet.
Mia Cipra, Kreditadministratör
En glad kvinna som använder en laptop.

Utvecklande varje dag

En positiv sak i min roll är att man har möjlighet att vara med i olika projekt och tester där vi uppgraderar våra system. Vi går ju mer och mer mot en digitaliserad värld så vi ser över hur vi kan vara papperslösa, till exempel genom e-signering av avtal. Det är kul att vara med på den resan och att man faktiskt är med och bidrar till bankens utveckling och framtid. Man vet aldrig riktigt vad dagen för med sig. Det kommer olika frågeställningar hela tiden, så jag lär mig ofta nya saker vilket är roligt. 

Vi har en skön vi-känsla

Det bästa med mitt jobb är alla härliga och kompetenta kollegor. Det är alltid kul att gå till jobbet, så ingen söndagsångest här inte. Vi har också högt i tak och man får verkligen känslan av att man är en del av organisationen, vilket skapar en skön ”vi-känsla”. Alla är väldigt hjälpsamma i samarbetet och vi hanterar tillsammans frågor som uppkommer. Det finns inga dumma frågor. 

Om Mia

Namn: Mia Cipra

Ålder: 29

Avdelning: Kreditadministration

Arbetsroll: Kreditadministratör

Tid på Ziklo: Började 2023

Bakgrund: Säljadministration hos Finnvedens Lastvagnar, Konsultchef inom rekrytering

Utbildning: HR-utbildning i Växjö

HR-frågor är viktiga

Möjligheten till distansarbete var väldigt viktigt för mig när jag sökte jobb och det är verkligen ett plus. Flexibiliteten och friheten skapar balans i livet och jag tror att man får både gladare och bättre medarbetare om man har den lösningen. Sedan har vi ju fina lokaler så det är alltid trevligt att vara på jobbet och träffa kollegorna. Med en bakgrund inom HR så tycker jag att det även är viktigt med försäkringar och förmåner som främjar hälsan och arbetsmiljön. Kollektivavtal bidrar till att skapa en trygg och stabil anställning. På Ziklo har vi även arbetstidsförkortning som man kan välja att utnyttja utöver sin semester. Man får 32 timmar extra som man kan ta ut när det passar under året.

Jag vill vara med på Ziklos resa

En av anledningarna till att jag valde att jobba på Ziklo var att det finns möjlighet att göra karriär. Det fick jag till mig redan på intervjun. Bara man vill så finns möjligheten att växa och prova på andra tjänster. Flera medarbetare på banken har varit här länge och jobbat på olika avdelningar, vilket är ett kvitto på att det fungerar och att man värdesätter de anställda. Det händer mycket på banken just nu så det är roligt att vara med på den resan. Ambitionsnivån är hög och det motiverar även mig till att vilja utvecklas.

Jag tror att man får både gladare och bättre medarbetare genom att ha ett hybridkontor.
Mia Cipra, Kreditadministratör

Johanneberg, Emmaboda och Öland i ett paket

Jag är relativt ny som storstadsbo. Mitt ursprung har jag i Emmaboda, ett litet samhälle, så jag är inte van att pendla. Nu bor jag i Johanneberg och kan både gå och cykla till jobbet, vilket är jättesmidigt. På fritiden älskar jag att umgås med mina vänner och min familj. Jag gillar att även träna och om jag får välja träningsform så blir det padel, badminton eller Korpen-fotboll. 

Sol är annars något som mitt hjärta bultar lite extra för. Jag reser gärna till värmen eller till familjens sommarstuga på Öland. Emmaboda ligger nära Öland så på sommaren samlas många gamla vänner där, det blir nästan som hemvändarveckor.