Elin Davidsson, UX-Lead
Min passion och mitt driv hör hemma här

Vad har knappar, symbios och Svenskt Tenn gemensamt? Läs om Elin så får du veta.

Jag började min tid på banken som techkonsult och valde att bli anställd eftersom jag trivs jättebra. Min passion hör hemma här och även mitt driv att göra saker och ting bättre på banken. 

När jag gick in i min nya roll som UX-Lead kände jag att det är här jag vill växa och utvecklas. Jag jobbar inom de affärsområden där jag tidigare var projektledare och UX-designer – Ziklo Fleet Services, Polestar och Volvo Cars med handlare. 

I min roll som UX-Lead känner jag att det är här jag vill växa och utvecklas.
Elin Davidsson, UX-Lead
Kvinna vid laptop

Jag älskar min arbetsroll

Jag jobbar väldigt nära våra produkter inom lån och leasing och hur de säljs inom vår fleetaffär och i bilhandeln. Det jag uppskattar med min nuvarande roll som UX-Lead är att jag har en övergripande koll på hela kundresan. Det ger mig förståelse för vår affär men även insikter kring värdet av att möta användarnas behov.

Ända sedan jag var liten har jag haft en kreativ sida. Jag har alltid pysslat och målat mycket och haft många projekt i gång, samtidigt som jag tyckt om att plugga och läsa. I mitt jobb får jag utlopp för båda dessa sidor. Jag kan klura och analysera och samtidigt vara kreativ.

Om Elin

Namn: Elin Davidsson

Ålder: 28

Avdelning: Tech & Innovation

Roll: UX-Lead för domänerna Fleet och OEM/Retail – Ansvarar för den övergripande designen och användarupplevelsen av våra digitala produkter och tjänster

Tid på Ziklo: Anställd 2023, konsult 2021

Bakgrund: UX-designer och projektledare 

Utbildning: Civilingenjör inom teknisk design, Chalmers

Jag trivs bäst i gränslandet mellan det kreativa i designen och utvecklingen av smarta lösningar.
Elin Davidsson, UX-Lead

Ingen dag är den andra lik

Ena dagen sitter jag och skissar på hur en ny knapp eller modul ska se ut i våra system och andra dagen sitter jag och försöker knäcka tuffa nötter tillsammans med mina kollegor. Jag gillar den variationen, att jag får det sociala och analytiska utbytet kombinerat med den kreativa sidan. Vissa dagar är mötesintensiva, framför allt i början av veckan. Mot slutet av veckan jobbar jag ofta hemifrån och det är oftast då jag får tid till att skissa på våra gränssnitt och olika lösningar. Det tar lite tid att komma in i skissmode och då kan jag jobba ostört. 

Stor värme och öppenhet på banken

Mina kollegor kommer på första plats om jag ska nämna vad som är bäst med mitt jobb. Vi hjälper varandra men utmanar också varandra på ett positivt sätt. Det är nästan som om vi är i symbios. Det är en väldigt varm och öppen miljö här på banken. Man behöver nästan komma hit och uppleva stämningen för att förstå. Alla hejar på varandra och man är nyfiken på hur det går för andra kollegor. Vi har även en närhet till ledningen. Man möter vår CEO, Conny och CIO, Marianne i korridorerna och de är alltid peppande. 

Vi är på väg framåt

Ziklo är en trygg arbetsplats med en gedigen historia samtidigt som vi är framåtlutande och nischade som bank. Vi har massor av spännande projekt på gång hela tiden och står inte still, vilket gör det roligt och utvecklande. Det finns mycket erfarenhet hos de anställda på banken men också en tro på unga talanger. På techsidan har man satsat mycket på Nexer-programmet och det finns ett mentorsupplägg där man som ny konsult får gå bredvid en utvecklare.

Post-its

Här kan du utvecklas

Kommer du hit har du chansen att utvecklas. Många har haft lång karriär på banken och flera konsulter blir kvar på samma uppdrag. Det säger ändå någonting om trivseln och utvecklingsmöjligheterna. Ett exempel är de grymma tjejerna som uppmärksammas inom bilbranschen – vår IT-chef och CMO. De har varit här länge inom olika roller och drivs av det vi gör. Det tycker jag är inspirerande. Jag själv är på en resa och är jätteglad att jag har fått chansen i min nya roll som UX-Lead. Det är utvecklande och ett steg på min karriärbana. 

From business to buttons

Hela UX-teamet fick i våras åka till Stockholm på designkonferensen ”From business to buttons”. Det var en heldag med övernattning så både teambuilding och utveckling i ett. Om det är något vi behöver och efterfrågar i vår utveckling så upplever jag att vi får möjligheter till det. Vi har även våra interna konferenser ”Great day” som är trevliga dagar och samlar alla anställda.

Svenskt Tenn gifter sig med loppisfynd

Jag bor i Linnéstan, cyklar till jobbet varje dag och kan svänga förbi Kungsgatan på vägen hem och göra ett ärende. Det är jättesmidigt och passar min nuvarande livsstil. Inredning är ett stort intresse och jag gillar Svenskt Tenn, så det blir mycket färg och mönster hemma. Men jag älskar också att fynda på loppisar och Björkåfrihet och Myrorna som ligger ett stenkast hemifrån får många besök. Det passar bra att mixa nytt med rustika inslag i vår sekelskifteslägenhet.

På fritiden gillar jag även att göra kreativa saker och har ofta olika projekt på gång. Det är härligt att få skapa något med händerna. Jag har ridit hela min uppväxt och gillar att få ”skita ner mig” ibland. Stallet var mitt andra hem när jag växte upp och hästlivet har format mig med det ansvar det för med sig. Det sitter i ryggraden.