12 mars 2024
Idag byter Volvofinans Bank namn till Ziklo Bank

Idag byter Volvofinans Bank namn till Ziklo Bank, men Volvofinans blir kvar som varumärke

Volvofinans Bank har finansierat fordon och förverkligat bildrömmar sedan 1959. Länge finansierades bara Volvobilar, därav namnet. Men med åren har banken växt, efterfrågan har förändrats och idag finansieras flera olika bilmärken.

– Vi befinner oss i en ny era och bygger en mobilitetsbank som är utformad för att vara hållbar över tid, utan några begränsningar när det gäller produkter och affärsgrenar. Efter ett gediget arbete kom vi fram till att vårt nya namn är Ziklo. Namnet har inspirerats från latinets ”ciklo”, som betyder cykel/ kretslopp, och för oss symboliserar det rörelse och framtidens hållbara transporter, säger Conny Bergström, VD.

Företagserbjudandet för finansiering och administration av tjänstebilar, idag känt som CarPay Fleet, kommer att ingå under nya Ziklo-varumärket.

Vi befinner oss i en ny era och bygger en mobilitetsbank som är utformad för att vara hållbar över tid, utan några begränsningar när det gäller produkter och affärsgrenar.
Conny Bergström, VD på Ziklo Bank

Mycket är som vanligt och namnet Volvofinans finns kvar

Volvofinans finns kvar som produktnamn och varumärke för alla Volvorelaterade tjänster – som Volvo Billån, Volvokort och Volvofinans sparkonto. Även betaltjänster och appen CarPay behåller sina namn.

Bankens ägare Volvohandeln och Volvo Cars Sverige har varit en viktig del i det strategiska arbetet framåt och drivande i utvecklingen.